02 oktober 2008

Ongeval N26-E314

Beste vrienden,
Donderdagnacht is onze ergste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Onze dochter werd op de fiets overreden door een zware vrachtwagen. Ze vecht momenteel nog steeds voor haar leven. Het ongeluk gebeurde op het kruispunt Mechelsesteenweg met de A2/E314 en is een rechtstreeks gevolg van de afwezigheid van verkeerslichten voor rechtsafslaand verkeer. De overheid heeft hier bewust gekozen om vlotheid van verkeer (lees autos en vrachtwagens) voorrang te geven aan veiligheid van onze kinderen die hier dagelijks passeren. Dit is nochtans een bekend zwart punt met reeds 83 zware ongevallen. Er bestaan voor dit kruispunt reeds aanpassingsplannen, maar de aanbesteding is voorzien voor 2009 en gezien de grootte van de aanpassing kan de huidige situatie nog jaren voortbestaan en vele slachtoffers maken.
Er is nochtans een eenvoudige voorlopige oplossing: terug verkeerslichten plaatsen voor rechtsafslaand verkeer. Dit kan op enkele weken gebeuren. En dat zal enorm veel leed besparen, want voor wie het nog niet meegemaakt heeft: je eigen kind zwaar gewond in de Intensieve zien liggen is immens zwaar, wetende dat ze nog vele maanden ziekenhuis en jaren revalidatie voor de boeg heeft.

En denk ook even aan de maatschappelijke kosten als je in je professionele omgeving nog eens het thema "just in time" aankaart.

1 opmerking:

Anoniem zei

Luc en vrienden van de fietsersbond...
Dit doet pijn, veel pijn. Laten we er samen voor zorgen dat Greet het laatste kind, de laatste mens is die opgeofferd wordt in Herent. We mogen niet aflaten om te ijveren voor echt veilig verkeer. Het beleid dat deze keuze maakte heeft gefaald.
Zij moeten hieruit NU conclusies trekken voor hele traject tussen Herent en Leuven. Aan Greet; 'Volhouden meiske'! Voor Luc, Ria en familie veel sterkte. Het zal lukken!