31 maart 2008

Spoedig herstel voor de Lüdenscheidsingel?

Lüdenscheidsingel/Artoisplein. Foto: www.vlaanderenvanuitdelucht.beMogen wij, na jaren van verwaarlozing, een nieuw wegdek verwachten op het fietspad van de Lüdenscheidsingel (het viaduct naar het Artoisplein)? Volgens de wegbeheerder wel, dat heeft hij althans beloofd bij monde van (bij klavier van) Henk Vermeulen. Ziehier het bericht dat in onze mailbox viel:

Betreft:R23 Ring om Leuven
Stad Leuven
Slechte staat van het fietspad
VT/SM/LEU/R23/6484 (0026-a)
Ons kenmerk: S/WVB/E-MAIL/FIETS/37

Geachte heer,

In antwoord op uw bericht aan het “meldpunt fietspaden” laat ik u weten dat de staat van het fietspad op de R23 Ring van Leuven werd onderzocht.
Ter hoogte van de Lüdenscheidsingel zullen er plaatselijk herstellingen uitgevoerd worden in de loop van augustus 2008.

Hoogachtend,

I.o. ir. Frans Venstermans
Afdelingshoofd

En zo hebben wij weer iets om naar uit te kijken. Benieuwd wat het wordt. Een nieuw laagje asfalt? Of pakt men de situatie daar eens ernstig aan? Gezien de vele richtingen die je vandaar uitkan, de complexiteit van het verkeer op het Artoisplein en de vele verkeerslichten daar is het eigenlijk aangewezen om de twee fietspaden in twee richtingen toe te laten, de paden ineens breder te maken en de vangrails te zetten tussen het fietspad en de auto's.
Graag jouw reactie hierop.

[bron foto: www.vlaanderenvanuitdelucht.be]

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad een stuk waar de vering van mijn MTB van pas komt.

Misschien doen ze dat verbodsbord dan ook eens weg in het begin van het viaduct. Als je het letterlijk zou interpreteren is de singel verboden terein voor fietsers ;)